De bedste køkkenredskaber

Køkkenredskaber er en stor del af gastronomi. De bruges til, at skab kunst ud af madretter. Redskaberne kan bruges til at forme, skære og danne kulinariske madretter, som ikke kun smager lækkert men også er godt for øjet. Nedenunder kan du læse mere om, de vigtigste køkkenredskaber, som du bør have i dit køkken.

Bestik

Ordet bestik kommer fra det tyske ord ”bestecken”, hvilket betyder ”stik i”. Altså køkkenredskaber, som kan stikkes i madretter. Bestik består af bordkniven, gaffel og ske.

Bestik lægger man på bordes, efter der er dækket bord, hvor det efter kan nydes med madretter. Bestik er en væsentlig del, når det handler om gastronomi derfor er redskaber, som man altid bør have

tallerkner

Tallerkener er typisk køkkenredskaber, som er mindre flade med en buet kant. Tallerkner er beregnet til at spise tilberedte madretter.

Tallerkner kan også komme som dybe tallerkner eller et fad. Den dybe tallerken anvendes til supper eller diverse grød, hvor f.eks. den flade tallerken kan anvendes til smørbrød.

Et fad er større end almindelige tallerkner. Fad bruges ofte til at bære andre køkkenredskaber med. Den almindelig tallerken, er en væsentlig del i den moderne gastronomi.

Den bruges til, at anrette mad, hvor på den måde, der skabes et smukt kunstværk ud af den tilberedte mad.

Kniven

En køkkenkniv består af alle knive, der kan bruge til tilberedningen af madretter. Nogle af de mest kendte køkkenknive er f.eks. den store kødkniv og brødkniven. En kødkniv bør altid være i dit køkken.

Den bruges til alle retter, som indeholder kød, der skal skæres ud. Med kødkniven ville du kunne løfte, din madlavning til det næste niveau.

En anden kniv, som er en vigtig at have stående i dit køkken er brødkniven. Den er hovedsageligt er beregnet til at skære brød med. Kniven er en af de større knive.

Dens blade minder om en sav, da den er hakket. Kniven kan bruges til, at bl.a. skære franskbrød og rundstykker. Denne kniv er blandt de hyppigste knive, som er kokke benytter.

 

Skærebræt

Skærebrættet et bræt, som er slide stærkt. Skærebrættet bruges til, at skære forskellige madretter med. Dette køkkenredskab kan komme i plastik eller træ.

Skærebrættet fås i forskellige former og breder. Nogle af de madretter, som skærebrættet bruges til, er kød, brød og frugt.

Skærebrættet bruges oftest i forbindelse med kniven, hvilket gøre dette køkkenredskab, et essentielt redskab i køkkenet.

Gryden

Der findes forskellige typer af gryder. Et af de mest velkendte gryder ord stock pot, som er en mest brugte kogegryder globalt. Gryden kan bruges til at tilberede forskellige madretter.

Gryden er et køkkenredskab, som hovedsageligt bruges til, at koge ris, pasta og supper. En gryde er en vigtig del, af madlavning. Det er et køkkenredskab, som bliver brugt i de fleste verdens køkkener.

Stegepande

Stegepanden er et køkkenredskab, som er cirkulært. Dette køkkenredskab har, i de fleste tilfælde, ikke en tilhørende lå. Køkkenredskabet har et langt håndtag og er typisk lavet af metal.

Stegepanden bruges til madretter, som skal steges. Dette inkluderer spejlæg, her kan man komme lidt olie på stegepanden, hvor efter man knækker et råt æg i stegepanden.

Mere til kan stege panden bruges til at stege pølser og grønsager. Dette køkken redskab er, som gryden en vigtig del af dit personlig køkken.

Redskaber i træ

Køkkenredskaber i træ, består hovedsageligt af større grydeskeer. Køkkenredskaber i træ er, mere sårbare end metal køkkenredskaber. Derfor er det vigtigt, at køkkenredskaber i træ vedligeholdes.

Køkkenredskaber er blevet brugt siden stenalderen og bruges stadig den dag i dag. Køkkenredskaber i træ, anvendes oftest til, at lave grød.

Redskaber i træ bruges af mange i nutiden, hvilket er i forbindelse med bæredygtighed.

Krukke

En krukke til køkkenredskaber er skål, som er lidt dybere og højere end almindelige suppeskåle, krukken kan være fremstiller af træ eller metal.

Krukken anvendes til at opbevare adskillige køkkenredskaber. Dette er f.eks. knive, bestik, grydeskeer eller suppe skeer. Dette redskab, har man oftest stående ved køkkenbordet, tæt på komfuret.